Sisačka šetnica dobit će novo ruho

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: srpanj 6, 2016 |

U ljetnim mjesecima grad Sisak je pravo malo gradilište. Prošli tjedan počeli su radovi na uređenju pješačke zone u središtu grada. Trenutno se uklanja stara kolnička konstrukcija, zatim slijedi stavljanje nove konstrukcije, popločenje kamenim kockama i uređenje hortikulture.

 

“Ono što je zanimljivo da smo ovih dana dobili prve prometne studije, a koji rade stručnjaci s Prometnog fakulteta. Studija je potvrdila da je čak 38 posto Siščana kao mjeru za unaprjeđenje kvalitete života u Sisku istaknulo izgradnju pješačke zone i koja je pokazala da će se izgradnjom pješačke zone u Ulici Stjepana i Antuna Radića i Kranjčevićevoj dati novi život i elan trgovini i ugostiteljstvu”, kazala je gradonačelnica Siska Kristina Ikić Baniček.

 

Svi stanari i obrtnici dobili su besplatne parkirne karte od sisačkog Komunalca, što znači da će moći dva mjeseca besplatno parkirati automobile u Gradu. Neki su nezadovoljni jer će promet zbog uređenja biti slabiji. “Što se tiče prometa, mislim da će se sve kompenzirati tijekom rujna jer će se u novom prekrasnom pješačkoj zoni cijena nekretnina narasti, a ugostiteljske terase će biti na otvorenome puno duže.

 

Imamo i sastanak s ugostiteljima kako bi dogovorili urbanu opremu za ugostiteljske terase i kako bi dogovorili pravila igre iste za sve tako da to bude svima dostupno i svima koji žele terasu da se na vrijeme pripreme”, dodala je gradonačelnica. Iako je oporba kritizirala uređenje pješačke zone kazavši da neće biti izgrađena vodovodna mreža, gradonačelnica navode opovrgava. “Nitko od ovlaštenih i relevantnih sudionika ovoga projekta nije takvo nešto rekao.

 

Ispričavam se građanima zbog svjesnog širenja dezinformacija. Sve dotrajale vodovodne cijevi koje trebaju sanaciju će biti sanirane”. Osim šetnice, gradski bazen i klizalište dobit će novo ruho. Troškovi radova će biti nešto veći od prvih izračuna. “Radi se o uobičajenim odstupanjima, budući da su prve procjene bile projektantske. Međutim, kada dođe do idejnog projekta i kada se idu sastavljati troškovnici to bude nešto više, a mi smo na to i računali u gradskom proračunu”, dodala je gradonačelnica. Ako vremenske prilike dopuste, radovi bi trebali biti gotovi za dva mjeseca.