Sikavicom i kamilicom protiv blagdanskog prejedanja

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: prosinac 27, 2017 |

Iako nije u kršćanskom duhu, mnogi se Hrvati u vrijeme božićnih i novogodišnjih blagdana prejedaju. Tako u novu godinu uđu u prosjeku pet kilograma teži, zbog čega je i jedna od najčešćih novogodišnjih odluka ona o odlasku na dijetu.

 

 

Prepuni blagdanski stolovi, znaju slomiti I one najčvršćeg karaktera. Masna I slatka hrana u velikim količinama, osim na tjelesnu težinu, većini stvara osjećaj opće nelagode, pa tako blagdane, provedu na rubu mučnine I s grizodušjem. No I tome se može stati na kraj. Nutricionisti I dijetetičari reporučuju sikavicu.

 

Kad smo se već prejeli, tu nam može pomoći dobra stara kamilica.

 

 

I ako niste poslušali ni jedan savjet kako se ne prejedati, ne udebljati I ne patiti od žgaravice, onda u novu godinu uđite s odlukom da ćete jesti više voća I piti više nezaslađene tekućine. Osim što ćete skinuti prekomjerne kilograme, postat ćete I teža meta virusima koji u ovo zimsko vrijeme haraju u zagrijanim I prenapučenim prostorima u kojima se krećemo.