Sigurnost u prometu kroz edukativnu slikovnicu

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: ožujak 22, 2017 |

Čak tisuću mališana iz sisačkih dječjih vrtića imat će priliku kroz igru i zabavu naučiti kako se pravilno ponašati u autobusu te kako povećati svoju sigurnost u prometu. Branka Jurišić napisala je slikovnicu “Lana i Nina u autobusu”, koja je izašla u nakladi Auto prometa Sisak.

 

“Slikovnica je nastala spontano jer često putujem autobusom i vidim kako se mladi ponašaju i onda sam pomislila da bi bilo dobro napraviti jednu slikovnicu jer mislim da je to odlična ideja. Slikovnic a je nastala polako jer smo razmišljali koje bismo sve teme trebali obuhvatiti i što bi djeca sve trebala vidjeti, zato smo krenuli u izradu i napravili slikovnicu”, kazala je autorica slikovnice Branka Jurišić.  Ovo je samo jedan od projekata koji Grad Sisak provodi, a usmjeren je na djecu u vrtićima i maloj školi. “Nadamo se da će naši mali prijatelji doći doma sa slikovnicama i da će njihovi roditelji s njima slikovnicu pročitati i oni koji nisu imali priliku od malih nogu naučiti pravila ponašanja u autobusu. Mi smo imali sreću da imamo jednu mladu i kreativnu osobu kao što je Branka kojoj je profesija raditi s djecom i da osmisli tako nešto”, naglasila je sisačka gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

 

Gradonačelnica je napomenula kako će i dalje aktivno raditi na edukaciji mališana. “Otkrit ću vam jednu tajnu, u pripremi je i druga slikovnica koja će djecu učiti kako se kretati biciklističkim stazama, kako se rolati oko ciglarske grabe, koje sve životinje i biljke obitavaju na ciglarskoj grabi i zašto nam je ona tako važna”.  Želja svih sudionika, uključujući i grad Sisak, jest ovakvim aktivnosti poticati djecu da što više čitaju i odlaze u knjižnice ali i povećati sigurnost djece u gradu.