Sezonska sniženja

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: siječanj 19, 2016 |

Sniženja i do 70 posto – trgovcima je to do nedavno bio najbolji mamac za kupce. Dobra vijest za sve kupce jest ta da ih u takvim situacijama kada može doći do prevare od nedavno štiti Zakon o zaštiti potrošača.

 

Sezonskim sniženjem smatra se prodaja proizvoda po sniženoj cijeni nakon proteka sezone i to najviše dva puta godišnje. Zimsko sniženje započinje od 27. prosinca, a ljetno od 1. srpnja i može trajati najdulje 60 dana.

 

Vlado Biljarski, voditelj Savjetovališta za zaštitu potrošača, ističe kako je promjenom zakona u okviru sezonskog sniženja tgovac trebao iskazati redovnu cijenu i novu sniženu cijenu. Isto tako je postojala i obveza za trgovce da na najvećem sniženju moraju imati barem petinu robe koja je na rasprodaji. Takvi proizvodi jasno moraju imati oznaku ‘akcijska prodaja’, no to više nije slučaj .

 

Prema poslijednjim podatcima tek 30% oštećenih potrošača zatraži pomoć od Udruge za zaštitu potrošača.Svi savjeti u Udruzi za zaštitu potrošača su Vam besplatni, a ako niste u mogućnosti osobno razgovarati sa savjetnikom, nazovite na telefon i pokuušajte riješiti svoj problem. Svaka kuna u današnje vrijeme je teško zarađena, nemojte dozvoliti da Vam se olako uzme.