Sezona skijanja u znaku gradnje sljemenske žičare

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: prosinac 19, 2016 |

Jedna od omiljenih destinacija Zagrepčana, Sljeme, napokon će dobiti žičaru na koju se čeka već deset godina. Sljedeći tjedan kreće izgradnja ovog kapitalnog projekta. Radovi će se odvijati u četiri faze, a konačan završetak predviđen je polovicom 2018. godine. “Ono što ja mogu najaviti, dao Bog da to prije nove godine krenemo, četiri su faze sljemenske žičare koju Zagrepčani čekaju kao ozeblo sunce. Da pitate deset ljudi na trgu koji je prioritet grada Zagreba, devet od deset bi reklo žičara. Mi ćemo, ako nam Bog da sreće, početi prvu fazu izgradnje već idući tjedan”, istaknuo je Milan Bandić, gradonačelnik Zagreba.

 

Dok se željno iščekuje žičara, zaljubljenici u skijanje dolaze na svoje. Otvara se nova skijaška sezona.Crveni spust i žičara Trosjedežnica su spremni za rekreativne skijaše, dok su ostale staze u procesu zasnježivanja.”Skijalište Sljeme će biti, od sutra, otvoreno za skijanje. Krećemo u noćnom terminu od 19 do 22 sata. Sutrašnji dan je poklon gradonačelnika grada Zagreba, bit će besplatno. Sve ostale dane radimo u redovno vrijeme, svaki dan od 9 – 16, utorkom i četvrtkom je noćno skijanje. Sve ostale informacije vezane uz skijalište, dostupne su na službenim stranicama”, istaknuo je Igor Žiljak,rukovoditelj skijališta na Sljemenu.