Seminar za poticanje ženskog poduzetništva

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: svibanj 27, 2016 |

Hrvatskoj treba više žena poduzetnica a poticanje ženskog poduzetništva je visoko na listi prioriteta Europske unije. U hrvatskom poduzetništvu žena je tek 30 posto i većinom se bave uslužnim djelatnostima. Kako bi dali svoj obol u snažnijem uključivanju žena u realizaciji vlastitih poslovnih ideja, Ured zastupnika u Europskom parlamentu Davora Škrleca iz Kluba zastupnika Zelenih/Europskog slobodnog saveza organizirao je besplatan seminar za poduzetnice početnice i one koje to žele postati.

 

O prostoru za poboljšanje, osobito poduzetničkog ozračja govori i najnovije istraživanje provedeno u 23 države Europske unije, u kojem je Hrvatska zaposjela začelje.S ciljem podizanja razine sudjelovanja ženske populacije u poslovnim aktivnostima dalmatinske regije, seminar je organiziran u suradnji s Virtualnim ženskim poduzetničkim centrom i ŽK Split.

 

Splitski je seminar prvi u nizu koji će u narednim mjesecima gostovati od Osijeka do Dubrovnika. Na 4 žena koje dolaze na različite edukacije i radionice vezane uz pokretanje poduzetništav, dolazi 1 muškarac. Kada je u pitanju istup an realno tržište, taj podatak ukazuje da žene puno više ulažu u svoje obrazovanje. Nakon takvih edukacija, 80 % njih se odluči da nešto pokrene no žene očito dobro promišljaju takve odluke jer im za to treba od jedne do četiri godine.