Seminar RIF-a u Kutini

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: prosinac 5, 2016 |

Udruga računovođa i financijera iz Kutine održala je još jedan seminar za svoje članove o aktualnostima iz njihove branše. Ovaj put seminar je održan na temu očekivanih izmjena poreznih i računovodstvenih propisa koje donosi sljedeća godina.

 

Kutinska Udruga računovođa i financijera –RIF, svake godine, prvenstveno  za svoje članove, organizira nekoliko seminara, ovisno o potrebama i zakonskim promjenama koje se tiču njihova rada. Tako su i za kraj godine organizirali još jednoga seminara, i to na temu: Očekivane izmjene poreznih i računovodstvenih propisa od 1.siječnja 2017.godine. Ante Knezović, predsjednik Udruge RIF Kutina, rekao je da je došlo do promjena u PDV-u, u dobiti, u dohotku, u izmjeni kontnog plana. Budući da je Sabor prihvatio sve te izmjene i promjene, sada se napokon može reći kako će se raditi sljedeće godine. Udruga RIF Kutina seminar je organizirala u suradnji s Hrvatskom zajednicom računovođa i financijskih djelatnika Zagreb. Na seminaru su ovaj put predavači bili Marija Zuber i Domagoj Bakran.Predsjednik kutinskog RIF-a, još je jednom ponovio zašto su potrebne ovakve edukacije, a to je da bi se točno znalo kako i što napraviti nakon zakonskih promjena, potrebno je da netko iz branše informacije prenese, a uvijek je riječ o vrhunskim stručnjacima. Nužnost ovih seminara je da je daleko lakše kada se nešto čuje i kada Vam netko to objasni, nego kada čitate suhoparno Narodne novine, istaknuo je predsjednik RIF-a Kutina. Članovima RIF-a, a to su poduzeća, knjigovodstveni servisi, udruge i pojedinci, sama Udruga pomaže snalaziti se u hrpi zakonskih promjena na području financija i računovodstva.

 

Na ovom seminaru nazočilo je nešto manje od 100 osoba, koje će se zasigurno, zahvaljujući ovom seminaru, sljedeće godine bolje snalaziti u moru novih poreznih i računovodstvenih propisa. Nakon seminara održana je i godišnja izvještajna skupština udruge.