Sedmodnevno ljetovanje za osobe s invaliditetom

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: kolovoz 9, 2016 |

Na sedmodnevno ljetovanje na Jadran, zaputila se još jedna skupina Zagrepčana. Ovoga puta, stotinjak osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju imaju priliku uživati u čarima i blagodatima Novog Vinodolskog.

 

“Danas ide stotinu djece i osoba s invaliditetom u Novi Vindolski, iz Udruge Svitanje, te ustanova za odrasle i gluhonijeme osobe. Važno je istaknuti da s njima putuju i njihovi voditelji, niti u jednom trenutku nisu prepušteni sami sebi, a s njima idu i voditelji Crvenog križa. Mnoštvo je aktivnosti, svi se vraćaju zadovoljni”, istaknula je Višnja Fortuna iz Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom. Uz brojne edukativne, zabavne i sportske sadržaje, ljetovanje obuhvaća i cjelodnevni nadzor i zdravstvenu skrb. Oduševljenja i zahvalnosti na besplatnom ljetovanju, ni ovoga puta nije nedostajalo. Treća je to skupina osoba s invaliditetom koja ljetuje u jednoj od četiri jadranske destinacije, u organizaciji grada Zagreba.Sve osobe i djeca, s ljetovanja se uvijek vraćaju puni dojmova i lijepih uspomena, bogatiji za nova prijateljstva, a ni ovaj put neće biti iznimka.