Sedam godina Muzeja antičkog stakla u Zadru

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: svibanj 6, 2016 |

Brojne radionice, izložbe i koncert okosnica su slavljeničkog programa povodom sedme godine otvaranja Muzeja antičkog stakla u Zadru. Posjetitelji su već tijekom jutra mogli besplatno obići muzej te se uključiti u brojne aktivnosti.Točno u podne otvorena je izložba pod nazivom Prapovijesno staklo Novog Mesta.

 

Ovom prilikom izloženi su artefaci pronađeni u Novom Mestu tijekom devetnaestog, dvadesetog i dvadesetprvog stoljeća a riječ je o arheološkoj građi iz prvog tisućljeća prije Krista, među kojom su posebno upečatljive šarene staklene i jantarne perle ogrlica.

 

Za 19 sati i 30 minuta predviđeno je otvaranje izložbe pod nazivom Snaga krhkosti autorice Gordane Drinković gdje će umjetnica predstaviti izbor radova u staklu kojima je ostvarila međunarodnu karijeru, te svoje nove radove. Proslava Dana muzeja završava koncertom A. J. Jazz kvarteta. Ulaz je slobodan i svi ste pozvani.