SDP se pita na što je Bandić potrošio 13 milijardi kuna

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: travanj 27, 2016 |

Izvješća o radu gradonačelnika i gradskih upravnih tijela bilanca je rada gradonačelnika i Gradske uprave u protekle dvije godine, te pokazuje za što je potrošeno 13 milijardi kuna. Ta bilanca pokazuje da Zagreb u tom periodu nije napredovao, rekao je čelnik čovjek zagrebačkog SDP-a Davor Bernardić uoči sjednice Gradske skupštine.

 

“Ovo je izvješće o tome kako je potrošeno 13 milijardi kuna, a ne kako se Zagreb u te dvije godine razvio, jer je razvidno da se Zagreb nije razvio. Ako ne donesete GUP, ne iskoristite novce Europske unije, ne sanirate Jakuševac i ne napravite Centar za gospodarenje otpadom, onda je pitanje na što ste potrošili novac”, rekao je Bernardić.

 

Zagrebački SDP nezadovoljan je i radom Antikorupcijskog povjerenstva, koje se u posljednje tri godine sastalo svega četiri puta.

 

Stoga će inzistirati da podaci o svakoj potrošenoj kuni budu objavljeni te tako dostupni svim građanima. Prvi čovjek zagrebačkog SDP-a komentirao je i Izvješće o poslovanju Zagrebačkog holdinga koje je na dnevni red stavljeno po hitnom postupku tri dana uoči sjednice Skupštine.

 

“Sazvat ću Odbor za kontrolu na samoj sjednici Skupštine ako se ta točka uvrsti na dnevni red jer se Odbor za kontrolu, kao i svi drugi Odbori, moraju očitovati o izvješću o poslovanju Holdinga”, istaknuo je Bernardić te dodao da je dobro što ono dolazi rano, no ostaje pitanje dugova i dubioza gradskog poduzeća.

 

Kako je gradska tvrtka poslovala u prošloj godini saznat će se tek u četvrtak na sjednici Skupštine, no prema najavama zagrebačkog gradonačelnika bit će to najbolji rezultat poslovanja dosad.