Savjetnici pučke pravobraniteljice u SMŽ

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: studeni 9, 2016 |

Stanovnici Sisačko-moslavačke županije koji smatraju da su im ugrožena ili prekršena ljudska prava ili da su diskriminirani, mogu o svojim problemima razgovarati sa savjetnicima pučke pravobraniteljice. Ovoga tjedna su na terenu u Sisačko-moslavačkoj županiji.

 

Primanje građana, obilazak terena i razgovori s udrugama i nadležnim tijelima dio su aktivnosti pomoću kojih se pučka pravobraniteljica Lora Vidović i njezini savjetnici žele upoznati sa problemima u Sisačko-moslavačkoj županiji. Četvrta je to županija koju obilaze ove godine, nakon Požeško-slavonske, Osječko-baranjske i Zadarske. Tako će nakon Siska, Hrvatske Kostajnice i Dvora, građani sa savjetnicima pučke pravobraniteljice moći razgovarati i 10. studenoga od 10 do 13 sati u prostorijama Gradske uprave u Glini.

 

Nakon razmatranja pritužbe i traženja očitovanja nadležnih, pravobraniteljica može uputiti prijedlog, mišljenje, preporuku ili upozorenje s ciljem uklanjanja uočenih problema, a na sustavne nedostatke utječe i sudjelovanjem u izmjenama i donošenju propisa te izvještavanjem o stanju ljudskih prava i pojavama diskriminacije.