Samostalna izložba „U mom svijetu“ Gorane Martinović

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: ožujak 2, 2016 |

U sklopu programa Crnogorci Splitu 2016. otvorena je samostalna izložba “ U mom svijetu“ splitske slikarice Gorane Martinović . Ljubav prema svojim najmilijima ova umjetnica iskazala je kroz dvadesetak portreta izloženih u prostorijama zajednice Crnogoraca u Splitu.

 

Splitska slikarica aktivna je članica Udruga Vlaho Bukovac i Emanuel Vidović. Od 2006.godine sudjeluje na brojnim skupnim izložbama, no ova druga po redu samostalna izložba posebno je veseli. Rođena u Splitu 1953. godine Gorana Martinović svoju ljubav prema umjetnosti izražava na platnu, keramici i drvu, pri tome koristeći ulje, akril, pastel te kombinirane tehnike. Uvijek iznova naglašava potrebu da svojim likovnim izražajem ovjekovječi ljubav prema svojimžnajbližima koje i najčešće portretira

 

Program Crnogorci Splitu 2016. Kojom se zajednica splitskih crnogoraca predstavlja široj javnosti, Uspješno se nastavlja i dalje. U planu su i brojne izložbe slika, pjesničke i književne večeri te jednodnevni izleti na koje su svi zainteresirani pozvani.