Samoprocjena poslovanja

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: prosinac 5, 2017 |

U sklopu Programa za poduzetnice koji provodi Europska banka za obnovu i razvoj razvijen je alat za samoprocjenu poslovanja. Kako praktično primjenjivati ovaj online dijagnostički  alat, u Hrvatskoj gospodarskoj komori učile su dalmatinske poduzetnice.

 

Žene poduzetnice igraju ključnu ulogu u stvaranju poslova i poticanju ekonomskog rasta . Stvaranje  jednakih mogućnosti za žene u poduzetništvu nije samo pitanje rodne  jednakosti , već predstavlja i ekonomski prioritet.   Business Lens  online alat za dijagnostiku poslovanja predstavljen je i splitskim poduzetnicama. Inače riječ je o online alatu za samoprocjenu poslovanja, koji omogućava poduzetnicama da identificiraju dobre strane svojih poduzeća , te prepoznaju prilike za daljnji razvoj.Alat Business Lens razvijen je u sklopu Programa za poduzetnice koji provodi Europska banka za obnovu i razvoj . Program Žene u poduzetništvu posebno je osmišljen  da ženama poduzetnicama pruži znanje  koje će njihove poduhvate pretvoriti u stalan posao.

 

Samo od 2010.godine putem  projekata Europske banke za obnovu i razvoj u svih 25 zemalja u kojima se provode , pomoć u poslovanju omogućena je za oko 1600 poduzetnica. Na taj način, tvrtke koje vode žene postale su uspješne i često nadmašile one muških kolega.