Sajam vina Bedekovčina

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: lipanj 13, 2015 |

Na 48. Sajmu vina u Bedekovčini su najbolji vinogradari i vinari Krapinsko-zagorske županije, hobisti i profesionalci javnosti prezentirali kvalitetna vina koja se proizvode na području Zagorja, a sve u cilju poticanja domaće proizvodnje i čuvanja tradicije obiteljskog vinarstva, osobito kod mladih vinara. Iako je prošla godina bila loša za vinogradare ipak su izložena vina postigla visoke ocjene a šampionsko vino potiče iz ledene berbe.

 

Ovakve manifestacije prije svega imaju cilj privući što više gostiju u Zagorje, jer kad se gostu uz tradicionalnu zagorsku gostoljubivost pruži i nezaboravan doživljaj hrane i vina, velika je vjerojatnost njegovog povratka.

 

Ove godine su se vinarima pridružili i brojni ugostitelji s područja Zagorja sa svojom gastronomskom ponudom koja je nezamisliva bez dobrog i kvalitetnog vina te tako proširili ovu manifestaciju pružajući posjetiteljima jedan lijep gastro-enološki užitak.