Rumunjski veleposlanik u SDŽ

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: siječanj 25, 2018 |

Produbljavanje suradnje na području gospodarstva, posebno u grani autoindustrije, ICT tehnologija, turizma i znanosti ono je na čemu će ustrajati splitsko-dalmatinski župan i rumunjski veleposlanik.

 

Među ostalim moglo se čuti za njihova susreta u Splitu.Susret župana Splitsko-dalmatinske županije Blaženka Bobana i veleposlanika Rumunjske u Republici Hrvatskoj, Constantina –Mikhaila Grigorie-a , bio je vrlo sličan sastanku iz listopada prošle godine. Tada je najavljeno otvaranje počasnog konzulata Rumunjske u Splitu, a sada je to već gotova priča. Naime , otvorenje Rumunjskog konzulata zakazano je za 8. Ožujka ove godine.Splitski župan i rumunjski veleposlanik složili su se kako će raditi na unapređivanju političke,gospodarske i kulturne suradnje na svim razinama. U tom vidu planira se dogovoriti i susret gospodarstvenika iz Dalmacije s gospodarstvenicima iz Rumunjske.Prošle je godine više od 100 tisuća Rumunja provelo praznike na području Republike Hrvatske, a velik dio njih bio je naravno i u Dalmaciji na ljetovanju. Također , velika je i zajednica Rumunja koji žive na području Hrvatske, ali i Hrvata u Rumunjskoj . To je još jedan od razloga za učvršćivanje dobrih odnosa ovih dvaju naroda.

Počasni konzulat Rumunjske u Splitu bit će svečano otvoren 8.ožujka .