Rukomet : Hrvatska otvara Europsko prvenstvo protiv Srbije

Kategorija: Sport | Objavljeno: siječanj 9, 2018 |

Reprezentacije Hrvatske i Srbije ovoga petka otvorit će Europsko rukometno prvenstvo 2018.godine koje se do 28. siječnja održava u našoj zemlji. Splitska Spaladium Arena ugostit će već na početku ovog natjecanja spektakularni dvoboj skupine A u kojoj se još nalaze Švedska i Island.

 

Hrvatska, koja je u generalnoj probi za Euro bila bolja  od Crne Gore,  na svom je terenu veliki favorit protiv susjeda iz Srbije ,  te slovi kao jedan od kandidata za medalju uz najjače reprezentacije poput svjetskih prvaka Francuza, Danske , Njemačke i ostalih europskih rukometnih velikana. Kauboji se nalaze u dosta teškoj  skupini, jer će im osim Srbije protivnici biti još i rukometni velikani poput Švedske  i Islanda . Iz stožera hrvatske rukometne reprezentacije tvrde kako trebaju  biti strpljivi te ići iz utakmice u utakmicu.Tri reprezentacije prolaze u drugi krug i prenose bodove osvojene u međusobnim susretima. U drugom krugu igrat će po tri najbolje reprezentacije iz skupina A i B u skupini I u Zagrebu. U skupini B igraju Francuska, Norveška, Austrija i Bjelorusija.Iz tih novoformiranih skupina po dvije najbolje selekcije odlaze u polufinale i boj za medalje. A svi se nadaju kako će se upravo u tom boju za medalje naći i naši Kauboji. Istog su razmišljanja i igrači,  te  imaju  poseban motiv i posebnu želju za osvajanjem najsjajnijeg odličja . A pohod Kauboja na vrh rukometne Europe započinje ovog petka protiv Srbije. Spaladium arena je već odavno rasprodana , traži se karta više, a atmosfera će zasigurno biti uzavrela. Ovaj je dvoboj za Hrvatsku i Srbiju puno više od rukometa.

 

Naslov prvaka Europe na ovoj smotri branit će Njemačka, koja je bila najbolja na posljednjem natjecanju u Poljskoj, gdje je Hrvatska osvojila broncu. Naši rukometaši su do sada osvojili 13 medalja, ali nikada nisu uspjeli postati prvaci kontinenta. Hrvatska je najbliže tituli bila 2008.godine kada je izgubila od Danske u finalu 24:20 i 2010. u Austriji, gdje su u borbi za zlato bili bolji Francuzi  25:21.  Možda će 2018. biti povijesna godina za kauboje.

 

VEZANI ČLANCI