Ronimo za Jadran

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: listopad 3, 2017 |

U okviru tematskog tjedna posvećenog zaštiti Jadranskog mora od onečišćenja sa brodova, Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture u Splitu je  organiziralo ekološku ronilačku akciju”Ronimo za Jadran – Pojedinac ne može sam – očistimo ga zajedno”. Cilj akcije je kako i sam naziv kaže očisiti Jadran te educirati javnost o važnosti ali i postupku čišćenja, te o svim problemima koje onečišćenje može prouzročiti.

 

Dobar primjer konkretnog djelovanja u zaštiti našeg Jadrana su akcije čišćenja podmorja. Jedna takva pod nazivom “Ronimo za Jadran – Pojedinac ne može sam – očistimo ga zajedno” održana je i u Splitu . U sklopu ove akcije  za svu zainteresiranu javnost održana je ekološka edukacija na temu “Pojedinac ne može sam – očistimo ga zajedno”, a prigodno je prezentirana i ronilačka oprema.Ronilačka eko – akcija odvijala  se u moru na poziciji ispred Obale Ante Trumbića , a uz resorno Ministarstvo akciju  su koordinirali Lučka uprava Split, Rostrum Split, ronilački klubovi grada Splita, volonteri Hrvatskog Crvenog križa, udruge „Sunce” i Hrvatske gorske službe spašavanja, uz sudjelovanje predstavnika Državne uprave za zaštitu i spašavanje, Civilne zaštita grada Splita i Splitsko – dalmatinske županije, Javne vatrogasne postrojbe grada Splita i gradske čistoće, čiji su djelatnici  uklanjali otpad iz mora i na obali u splitskoj gradskoj Luci .

 

Akcijom „Ronimo za Jadran-Pojedinac ne može sam- očistimo ga zajedno“  organizatori su još  jednom skrenuli  pozornost na važnost brige o čistoći Jadranskog mora .