RK Moslavina u europskom projektu

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: travanj 17, 2018 |

Rukometni klub Moslavina bit će domaćin posljednjeg treninga u sklopu višegodišnjeg Erasmus+ Sport programa. U njemu sudjeluju institucije iz šest europskih zemalja, a hrvatski predstavnik je upravo kutinski klub čije je vodstvo pripremilo raznovrstan program za goste iz Europe. Od projekta će koristi imati svi- od kluba do lokalne zajednice.

 

Rukometni klub Moslavina iskoračio je na europsku pozornicu. No ne sa sportskim rezulatima, već projektom u sklopu europskog Erasmus+ Sport programa. Rukometni klub Moslavina hrvatski je predstavnik u projektu u kojem su partneri različite institucije iz šest europskih zemalja, a uz Hrvatsku tu su još i Litva, Latvija, Poljska, Italija i Turska. “Projekt je osmišljen u svrhu promoviranja i implementacije HEPA strategije, strategije Europske unije koja promiče zdravlje kroz fizičku aktivnost svih dobnih skupina”, kaže Sonja Repić voditeljica projekta.

 

Nositelj trogodišnjeg projekta je sportska agencija latvijskog grada Kekave, a u ovoj, posljednjoj godini njegovog provođenja posljednji trening održat će se upravo u Kutini. “Oni u Kutinu dolaze 23.travnja i boravit će u Kutini od 24.- 28.travnja, a u sklopu treninga će se provoditi niz aktivnosti, između ostalog, bit će organizirana i jedna rukometna utakmica između RK Moslavina i članova HEPA-a tima”.

 

Za aktivnosti rukometnog kluba Moslavina u projektu je osigurano nešto više od 38 tisuća eura od čega 80% čine bespovratna sredstva Europske unije, dok preostali iznos čine vlastita sredstva. “Rukometni klub Moslavina aktivno je uključen u projekt koji provodimo. Doista zahvaljujem svima- Gradu Kutini, Sisačko- moslavačkoj županiji i svima onima koji nam pomažu u realizaiciji tog projekta. Onih 20% kojih moramo osigurati sami, tj.izdatak koji će klub morati osigurati, ali vrijednost koju s ovim projektom dobiva je daleko značajnija za cijelu zajednicu”, ističe Mijo Šepak predsjednik Rukometnog kluba Moslavina.

 

 Sastavni dio treninga u Kutini je i izlet biciklima u Lonjsko polje te nekoliko edukativnih radionica koje će se provoditi u kutinskoj OŠ Vladimira Vidrića te u lokalnim klubovima- rukometnom, nogometnom i atletskom klubu Moslavina. U slopu dosadašnjih treninga obrađene su teme implementacije HEPA strategije u sektor obrazovanja, prijevoza, zdravstva, radnog okoliša i rada sa starijim osobama. Kutinski će trening biti posvećen implementaciji strategije u sektoru sporta, a on će, zahvaljujući međunarodnoj razmjeni iskustava, biti koristan za cjelokupnu lokalnu zajednicu.