Rezultati studijskog putovanja kutinskih poduzetnika u Norveškoj

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: studeni 4, 2016 |

13-ero predstavnika privatnog i javnog sektora s kutinskog područja, od 24. do 28. listopada boravilo je na studijskom putovanju u Norveškoj. Ono je realizirano u sklopu projekta „From local to global“, kojeg do kraja ožujka sljedeće godine zajednički provode Grad Kutina, Razvojna agencija MRAV i Innovation Norway.

 

Kako je proteklo studijsko putovanje u Kraljevini Norveškoj, te kakvi su njegovi prvi rezultati, izvijestili su, na konferenciji za novinare,  njegovi sudionici .Kako je rečeno, tijekom boravka u Norveškoj kutinski su poduzetnici prošli određene edukacije s tamošnjim poduzetnicima, te su upoznati s njihovim iskustvima u promoviranju njihovih proizvoda. Svi sudionici ovog studijskog putovanja ističu kako im je put u Norvešku bio jako dobro iskustvo, dodaju da su se zahvaljujući njemu i mladi poduzetnici iz Kutine uspjeli povezati, a zadovoljni su i s kontaktima koje su ostvarili u Norveškoj.

 

Andrija Rudić, gradonačelnik Kutine, istaknuo je da ono što je dobar rezultat ovog projekta su već ostvareni poslovni kontakti i nešto što bi se zaista moglo razviti u konkretne poslove, dodajući da je ostvarivanje međunarodnih kontakata jedini put kojim će se stvoriti neka nova vizija koja će pokazati što se može sa vlastitim znanjem i iskustvom napraviti. Jasmina Cvetković Braim, direktorica Razvojne agencije  MRAV dodala je da su oni kao agencija također uspostavili suradnju i donijeli neke sporazume i dogovore za razvoj budućih projekata, a jedan od njih je i projekt „Soft lending“koji će se ticati pružanja potpore tvrtkama koje žele izlaziti na globalno tržište. Projekt „From local to global“ prepoznalo je Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije. Ukupna vrijednost mu je gotovo 33 tisuće eura, a riječ je o 100 posto bespovratnim sredstvima.  Projekt „From local to global“ traje do kraja ožujka sljedeće godine.