Rezultati izbora BBŽ i Bjelovar

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: svibanj 22, 2017 |

Damir Bajs obnašat će dužnost župana Bjelovarsko-bilogorske županije i u iduće četiri godine-odlučili su to birači s 50,39% glasova.”Moram zahvaliti mojim sugrađanima koji su mi ponovno dali povjerenje, to je jedna velika obveza”-poručio je nakon objave rezultata Damir Bajs. Bajsov protukandidat, HDZ-ov Miro Totgergeli osvojio je 38,94% glasova birača.

 

Od ulaska u drugi krug tako ništa, no dobri su rezultati postignuti u bitci za županijsku skupštinu. Tu je HDZ vodeći s 37,84%, a slijedi Damir Bajs Nezavisna lista s 35,03% glasova. Za razliku od županije, borba za čelnu osobu Bjelovara nastavlja se u drugom krugu lokalnih izbora I vodit će se između HSLSovog Daria Hrebaka I nezavisnog Davorina Posavca. Dvoje je to kandidata koji su osvojili najviše glasova građana, naime, Posavac je osvojio 25,22%, a Hrebak 27,69% glasova. Aktualna zamjenica bjelovarskog gradonačelnika Lidija Novosel osvojila je tek 13,21% glasova, dok je jednom od favorita ovih izbora, HDZovom Anti Topaloviću, za dlaku pobjegao drugi krug. Naime, osvojio je 24.16% glasova birača. U bjelovarskom Gradskom vijeću HDZ je dobio 8 mjesta, HSLS I HSS 5, Damir Bajs NL, ORAH i HSS Braće Radić 4, Akcija bjelovarsko-bilogorska I SDP po 3, a HNS 2.