Rekordna godina u dubrovačkoj Zračnoj luci

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: prosinac 21, 2015 |

Dubrovačka zračna luka u prvih 11 mjeseci ove godine ostvarila je sedam posto bolji rezultat nego lani u istom razdoblju. Tako su do 1. studenoga u Ćilipima zabilježili čak 1.654.553 putnika, što je rekordni učinak od 1962. godine i izgradnje Zračne luke Dubrovnik.

 

Udio inozemnih putnika je 87 posto, a najveći promet tradicionalno je ostvaren u srpnju i kolovozu. Za iduću godinu Dubrovčani već najavljuju porast prometa od tri i po posto. Do kraja 2016. godine planira se završetak izgradnje pristanišne zgrade putničkog terminala, zgrada C, ukupne vrijednosti 476 milijuna kuna, koji će biti spreman za prve putnike početkom 2017. godine.

 

Već u proljeće 2016. zaočet će radovi na zračnoj strani aerodroma koji uključuju novo postrojenje za skladištenje zrakoplovnoga goriva i početak izgradnje novih operativnih površina za zrakoplove, uz proširenje stajanke i izgradnje novih voznih staza.