Rekonstrukcija Poljičke ceste u Podstrani

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: prosinac 9, 2017 |

Općina Podstrana jedno je od najvećih gradilišta u Srednoj Dalmaciji. Među zahtjevnijim zahvatima je rekonstrukcija kilometar i pol dugačke Poljičke ceste, koja je u nadležnosti Županijske uprave za ceste. Vrijednost tih radova je oko 19 milijuna kuna.

 

Opasnoj i često puta po raznim vremenskim uvjetima nepreglednoj prometnici u Općini Podstrana konačno je odzvonilo. Nakon što je nešto ranije ishođena pravomoćna lokacijska dozvola, proveden parcelacisjki elaborat , napokon je ishođena i građevinska dozvola, te će se napokon pristpiti i rekonstrukciji Poljičke ceste. Rekonstrukcija ove značajne prometnice u dužini od jednog i pol kilometra obuhvatit će proširenje ceste, izgradnju nogostupa, te ugradnju kompletne komunalne infrastrukture, vodovoda, kanalizacije, javne rasvjete i ostale elektroenergetske i telekomunikacijske infrastrukture.Planirana rekonstrukcija Poljičkeceste je od samog početka nailazila na brojne probleme, od početnog protivljenja mještana pa do problema njene rekonstrukcije uz zaštićeni lokalitet “Zmijski kamen”. Kako bi se maksimalno izašlo u susret građanima za koje se prometnica i radi i ispunili uvjeti konzervatorskog zavoda za zaštitu lokaliteta “Zmijski kamen”, bilo je potrebno dosta vremena za izradu glavnog projekta koji se sastoji od čak 7 mapa. U projektima je također trebalo uskladiti izgradnju i rekonstrukciju komunalne infrastrukure, što je takođe zatijevalo dosta vremena, budući se radi o usklađivanju i planiranju aktivnosti više različitih investitora.Ipak , sada je sve sređeno i rekonstrukcija ove vrlo bitne prometnice za stanovništvo Podstrane uskoro može početi.

 

Vrijednost navedenog projektarekonstrukcije Poljičke ceste je oko 19 milijuna kuna.