Rekonstrukcija državne ceste D29

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: siječanj 19, 2016 |

Državna cesta D29 počinje u Novom Golubovcu pa preko Zlatara i Zlatar Bistrice vodi u Marija Bistricu i dalje do Soblinca. Kako je to izuzetno važna cesta za dolazak hodočasnika u Marija Bistricu iz cijele Sjeverozapadne Hrvatske prišlo se njenoj rekonstrukciji u vrijeme kada hodočasnika nema. Jedna od kritičnih dionica je i ona koja prolazi kroz Zlatar Bistricu gdje je zapravo to glavna ulica a pred otprilike dva mjeseca krenula je rekonstrukcija.

 

Kako to obično biva kad se nešto počne rekonstruirati pojavljuju se skriveni problemi koji produžuju rokove za izvođenje radova. Zbog plinskih instalacija z akoje se ustanovilo da ih je najbolje promijeniti kad su več otkrivene radovi će se produžiti oko dva mjeseca. Najvažnije je da se rekonstrukcija ceste dovrši do početka sezone hodočašća na Mariju Bistricu jer u protivnom bi se pojavili veliki problemi u prometovanju. Stoga će se koristiti svaki trenutak dobrog vremena.

 

U samoj investiciji Općina Zlatar Bistrica sudjeluje sa zanemarivim iznosom kojim će se financirati obnova javne rasvjete dok je sve ostalo investicija Hrvatskih cesta koje tu prometnicu obnavljaju na još nekim kritičnim mjestima.