Reciklažno dvorište Bjelovar

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: travanj 14, 2016 |

Mnogi se Bjelovarčani pitaju što se to posljednjih mjeseci gradilo u neposrednoj blizini autobusnog kolodvora. Odgovor je 2 milijuna i 360 tisuća kuna vrijedno reciklažno dvorište, koje je uz 20% troškova Grada Bjelovara i Komunalca, financirao Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

 

Prije no što i službeno započne s radom, novo reciklažno dvorište mora dobiti uporabnu dozvolu-poručuje gradonačelnik Korušec: “Dozvola mora biti do kraja svibnja ove godine i rada reciklažno dvorište počinje s radom. Svaka JLS mora imati barem jedno reciklažno dvorište i grad će ga imati. Primarno je namjenjeno građanima Bjelovara”.

 

Uz gradnju reciklažnog dvorišta, Grad Bjelovar u posljednje vrijeme puno ulaže u gospodarenje otpadom. Uređivano je odlagalište Doline, diljem su grada postavljeni tzv Zeleni otoci, 1300 građana dobilo je kompostere, a uskoro će se održati već tradicionalna akcija Zelena čistka.