Reakcija Mreže TV na napad na Margetića

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: prosinac 13, 2016 |

Nakon što je do nas stigla informacija o napadu na našeg novinara Domagoja Margetića, uredništvo Mreže TV mora oštro reagirati na ovakve incidente koji ozbiljno prijete slobodi govora u Republici Hrvatskoj.  

 

Domagoj Margetić kao istraživački novinar na Mreži TV uređuje i vodi emisiju Necenzurirano koja se profilirala kao emisija koja progovara o onome o čemu se u drugim medijima šuti. Stoga smo, zajedno s kolegom Margetićem, potpuno svjesni da postoje ljudi kojima smetamo i mi kao medij i kolega Margetić kao urednik emisije, no brutalni napad u centru Grada Zagreba usred bijela dana u pitanje dovodi vjerodostojnost razvoja demokratskog društva o čemu svi vole govoriti, ali i ne poduzimati ništa po tom pitanju.

 

Stoga od vladajućih političkih elita, nadležnih institucija i Hrvatskog novinarskog društva tražimo osudu ovakvih događaja i konkretne korake poduzete ka obrani novinarskih sloboda za koje se mi, kao neovisni medij, svakodnevno zalažemo.