Razvoj Općine Berek

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: svibanj 5, 2017 |

Mjesni domovi žila su kucavica naselja u Općini Berek. Velik dio njih sve do nedavno bio je u derutnom stanju, no s vremenom se, zahvaljujući općinskom i novcu pristiglom iz raznih fondova, krenulo u njihovu obnovu ili gradnju novih.

 

Mještani su tako dobili prikladna mjesta za druženje i održavanje sastanaka mjesnih odbora.Mato Tonković, načelnik Općine Berek: “Mi smo sagradili nove domove u četiri naselja, a ove ostale smo uspjeli obnoviti. Pet ih je pri kraju obnove”. Kako bi mlade obitelji ostale živjeti u tom ruralnom kraju, pomaže ih se kroz nekoliko projekata, poput darivanja novorođenčadi. Treba pomoći I one ustrajne koji se još uvijek bave poljoprivredom, a takvih je puno na berečkom području. Općina Berek organizira I stočni sajam. Jedan je to od rijetkih registriranih stočnih sajmova na ovom području, a treba reći I kako je jedan od rijetkih na kojem poljoprivrednici bez problema unovče svoj trud.