Razvoj lovnog turizma u Velikom Grđevcu

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: ožujak 1, 2016 |

Nekada davno, još prije Domovinskog rata, velikogrđevačko područje bilo je među stranim lovcima poznato kao jedno od najboljih lovnih mjesta. Rat je donio svoje, lovaca i divljači je nestalo, no s vremenom se lov u Velikom Grđevcu počeo dizati na noge. Tamošnje LD Jelen broji 80ak članova, koji nastoje vlastitim snagama vratiti strane lovce i pokrenuti lovni turizam.

 

“Promjenom zakona bili smo stavljeni van priče turističke ponude. U zadnje vrijeme se radi na tome da se dom stavi u funkciju i počne iznajmljivati”-rekao nam je načelnik Općine Veliki Grđevac Marijan Dautanac. Iako dobre i stalne goste, strane lovce s naših su lovišta ponajprije odbili brojni propisi, strožiji od onih u razvijenijim europskim zemljama, dodao je Dautanac.

 

Nema sada vremena za razmišljanje kako je nekad bilo i što je krivo napravljeno. Kapaciteti i potencijali postoje, i samo ih treba dobro iskoristiti i promovirati.Razvoju lovnog turizma na velikogrđevačkom području pomoći će i gradnja bazena i mogućnost smještaja u rekreativnom centru Kukavica. Zaokružena bi to mogla biti priča koja bi jednog dana Veliki Grđevac mogla staviti na europsku kartu lovnog turizma.