Razvoj ljudskih potencijala

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: travanj 29, 2015 |

U Splitu je predstavljena Strategija razvoja ljudskih potencijala Splitsko-dalmatinske županije za razdoblje 2014.-2020. u čijoj su izradi aktivno sudjelovali stručnjaci javnog, privatnog i civilnog sektora.

 

Strategija definira ključne strateške ciljeve, prioritete i mjere za poticanje razvoja ljudskih potencijala i zapošljavanja u SDŽ u razdoblju do 2020.g. i izrađena je u sklopu projekta ‘Cluster za društvene inovacije, razvoj i edukaciju Lokalnog partnerstva za zapošljavanje’ koji je sufinanciran uz pomoć Europske unije.

 

Vrijednost projekta iznosi 30.524 eura. Nositelj projekta je Udruga Zdravi grad, a partneri su Splitsko-dalmatinska županija, Grad Split, Grad Sinj, Javna ustanova RERA SD, Hrvatski zavod za zapošljavanje, Hrvatska gospodarska komora, Hrvatska udruga poslodavaca, Udruga Domine i Učilište Virtus.

 

Predstavnici ovih udruga i institucija u svojim predstavljanjima projekta naglasili su kako je jedan od važnih ciljeva projekta je jačanje kapaciteta Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Splitsko-dalmatinske županije u učinkovitom, ekonomičnom i održivom razvoju ljudskih resursa kroz razvoj i primjenu mjera aktivne politike zapošljavanja.