Ragbi Nada vs. Mladost

Kategorija: Sport | Objavljeno: listopad 5, 2017 |

Nakon tri uvodna kola pred ragbijašima su utakmice koje će bitno utjecati na daljnji poredak u ragbijaškom prvenstvu. Splitka Nada na Starom placu dočekuje momčad Mladosti, a osvježenje ovog prvenstva, momčad Sinja, putuje u Zagreb gdje će odmjeriti snage s istoimenim prvoligašem.Na Starom placu ovog će se vikenda, točnije u subotu sastati dvije najkvalitetnije hrvatske ragbijaške momčadi u posljednjih nekoliko sezona.

 

U obje momčadi na teren će istrčati više od polovine standardnih reprezentativaca Hrvatske.Upravo iz tog razloga očekuje se istinska sportska predstava i praznik ragbija u Splitu . Splitska Nada se u protekla dva tjedna spremala isključivo za subotnji derbi. U momčad su se vratili oporavljeni Rosso i Vlajčević a na raspolaganju su ponovno iskusni Čulić i Draganić. Sve linije momčadi dobro su pokrivene, atmosfera u ekipi je odlična i igrači s nestrpljenjem očekuju početak subotnjeg derbija.Susreti između Nade i Mladosti uvijek odišu posebnim rivalstvom i nabojem. Bez obzira Što zagrebčani od 1958. Godine čekaju na titulu u ragbiju 15 , i što već godinama gledaju u leđa splitskoj Nadi, iz Mladosti dolaz e u Split puni otimizma. Unatoč neočekivanom posrtanju protiv Sinja prošlog tjedna izuzetno motivirana Mladost dolazi na ogled višestrukom prvaku Hrvatske s ciljem da iznenade domaćina. Međutim, Splićani ne očekuju ništa osim pobjede.

 

Dodajmo ovome kako ovog vikenda u Zagreb puna optimizma putuje i druga dalmatinska momčad , momčad ragbi kluba Sinj ,koja se nakon pobjede protiv Mladosti u prošlom kolu nada još jednoj prvenstvenoj pobjedi protiv Zagreba. Ipak , sve oči ragbijaške javnosti biti će ovog vikenda uprte u njaveći derbi hrvatskog ragbija između Nade i Mladosti koji će biti odigran u subotu na Starom placu s početkom u 14 sati.

 

VEZANI ČLANCI