Radovi u sezoni Split

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: lipanj 2, 2016 |

Iako je najavljeno da će obnovljena Turistička palača u Splitu, zasjati upravo uoči nove ljetne sezone, optimistični planovi daleko su od najavljenih. Prve veće organizirane skupne turista koji pristižu u Split dočkali su bageri i prometni kaos u samom središtu grada.

 

Ironično, ali teška mehanizacija i prometni kolaps na istočnom početku rive nastali su zbog Turističke palače i radova na uređenju stajališta za turističke autobuse i taksije na Obali Lazareta. Iako je obnovljena palača trebala zasjati u svibnju, na dovršetak radova čekat će se do početka srpnja.

 

Radovi na rekonstrukciji stajališta za autobuse i taksiste, trebali bi biti gotovi karajem ovog tjedna, kazuje splitski grdaonačelnik, no to će tek dijelom smanjiti gužvu na pazaru i u trajektnoj luci.

 

Baldasar kazuje kako se zbog početka turističke sezone odustalo od proširenja mosta nad usjekom pruge. Najavljuje kako će ti radovi započeti, u listopadu, nakon završetka turističke sezone.

 

Nije samo most nad usjekom pruge gradski projekt od kojeg se privremeno odustalo zbog početka turističke sezone. Čini se kako će se do jeseni čekat još nekim komunalnim infrastrukturni projekti.

 

Ako je suditi po najavama iz Banovine na jesen nas tako čekaju brojni građevinski radovi na koje se čekalo više desetljeća, koji bi trebali biti, nadamo se gotovi do sezone 2017. , kako turistima koji ljetuju u Splitu, u sjećanju ne bi ostale gužve, duga čekanja u prometu i zvuk teške građevinske mehanizacije.