Radno ljeto u Udruzi osoba s invaliditetom

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: kolovoz 12, 2017 |

Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije osnovana je 7. svibnja 2003. a 14. svibnja iste godine upisana je u Registar udruga. U proteklih 14 godina iza njih su deseci provedenih, odobrenih i financiranih projekata i programa.

 

Stoga ne čudi kako i ovo ljeto za članove Udruge protiče radno. Jer Udruga osoba s invaliditetom Sisačko – moslavačke županije je samostalna, dragovoljna, nestranačka i neprofitna organizacija u koju se dragovoljno udružuju djeca s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom kod kojih postoje različita tjelesna oštećenja radi ostvarivanja povlastica temeljem članstva u Udruzi i ostvarivanja zakonom zajamčenih prava. Danas osiguravaju i pružaju usluge za više od 60 djece s teškoćama u razvoju kao i za nekoliko osoba s invaliditetom s područja cijele županije. Riječ je o osobama do Petrinje, Gline, Novske, do Siska, Hrvatske Kostajnice, Donjih Kukuruzara, Dvora, Martinske Vesi. Udruga se sustavno razvija i osmišljava nove projekte,  kaže  Aleksandra Milković, izvršna direktorica Udruge osoba s invaliditetom SMŽ.  Godišnje Udruga ostvari oko 300 sati rehabilitacijskih usluga, 40-tak sati individualnog savjetovanja psihologa, 500 sati individualnog rada prof. logopeda i 650 sati individualnog rada radnog terapeuta. Njihove brojne radionice polazi više od 500 korisnika. Tu je projekt Sobe čuda, za koji još uvijek traje edukacija senzornih terapeuta. Planova je u Udruzi puno, među ostalim, u dogledno vrijeme i nabava terapeutskog psa.