Radnici TLM-ove TPP traže 20 miijuna kuna svojih plaća

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: ožujak 2, 2018 |
tlm-sibenik

Odvjetnik Jere Matić, kao opunomoćenik 80-ak bivših radnika Tvornice prešanih proizvoda pri šibenskom TLM-u, priložio je podnesak Trgovačkom sudu u kojem traže razrješenje stečajnog upravitelja Ivana Gjurašića i pobijanje svih ugovora od 2007. godine i štetnih radnji u stečaju Prešaonice. 

Privatizacija TLM-a u koju je ušao ‘Hrvatski konzorcij’ najveća je pljačka u Hrvatskoj zato što su oni sve dobili za jednu kunu i njihovim izlaskom napravljen je dug od oko 65 milijuna eura, a 107 milijuna koje su trebali uložiti nikad nisu uložili. Poručili su to radnici Tvornice prešanih proizvoda pri šibenskom tLM-u koji 20-ak plaća i otpremnine, odnosno nešto više od 20 milijuna kuna, bez kamata. 

Radnici tvrde kako su se njihovim sudbinama poigravale broje političke garniture.Pribojavaju se kako je šapu na njihovu imovinu stavila i Šibensko-kninska županija. Ona, naime, u prostoru bivše tvorničke upravne zgrade, nakon što je kupi za šest i pol milijuna kuna, namjerava otvoriti „Adriatic Business Centre – ABC“. Riječ je o projektu vrijednom 20 milijuna kuna, a koji će se u potpunosti financirati iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014 – 2020. 

Radnici ne odustaju od borbe za svoja prava. Pravdu će tražiti i izvan Hrvatske. 

Zbog nemogućnosti ostvarivanja svojih zakonom zajamčenih prava radnici su od Trgovačkog suda u Zadru zatražili razrješenje stečajnog upravitelja, Ivana Gjurašića a među ostalim traže i da Državno odvjetništvo provede istragu. U kalitetu rada svog stečajnog upravitelja sumnjaju i među ostalim zbog toga što on navodno vodi 1.312 stačajnih postupaka u Hrvatskoj.