Radni posjet vukovarskih branitelje Splitsko-dalmatinskoj županiji

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: siječanj 27, 2017 |

Na dnu Vukovarske ulice u Splitu u studenome prošle godine otkriven je spomenik „I u mom gradu Vukovar svijetli“, rad akademske kiparice Dijane Ive Sesartić. Izradu i postavljanje spomenika financirali su zajedno Grad Split i Splitsko-dalmatinska županija.

 

Spomenik su danas u pratnji splitsko-dalmatinskog župana, Zlatka Ževrnje obišli članovi Koordinacije udruga branitelja Grada Vukovara. Hrvatski branitelji s područja Vukovara i okolice nalaze se u radnom posjetu Splitsko-dalmatinskoj županiji, kako bi najavili projekt podizanja spomen obilježja za 96 poginulih hrvatskih policajaca u Vukovaru. Dogovoreno je da će Splitsko-dalmatinska županija poduprijeti projekt sa 25 000 kuna. Inače, župan Ževrnja je podsjetio na važnu obljetnicu vezanu za današnji datum, dan oslobođenja Peruće. Predstavnici vukovarskih branitelja ostaju u Županiji radi daljnjih dogovora oko provedbe projekta s drugim čelnicima gradova i općina te privatnih tvrtki, ali i drugih projekata kojima je cilj da žrtva branitelja i njihovih obitelji ne padne u zaborav.