Radikalni potezi za razvoj bjelovarskog poduzetništva

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: listopad 7, 2017 |

Iako je prošla gradska vlast puno puta naglašavala kako se na području Bjelovara broje investicije teške milijardu kuna, postavlja se pitanje je li moglo tih investicija biti I više.

 

Zasigurno ih je moglo biti, a svjedok slabih investicija su I poluprazne poslovne zone. Prepoznala je taj problem I aktualna gradska vlast, koja zbog želje povećanja investicija I rasta gospodarstva priprema radikalne poteze. Dario Hrebak, gradonačelnik Bjelovara: “Idemo u jedan agresivan pristup prema mjenjanju stvari, radimo jednu malu revoluciju u našem gradu. Odlučili smo napraviti jedan model koji ćemo uskoro predstaviti poduzetnicima”. Radikalni potezi doći će I u Poslovne zone: parcele će se investitorima nuditi za jednu kunu. Desetak godina gospodarstvo Bjelovara je kaskalo, a investicije su se mogle brojati na prste. Radikalnim, riskantnim potezima želi se privući investitore koji će u konačnici zaposliti radnike I dati im plaće. Zaustavit će to I odljev stanovništva koji je u posljednje vrijeme primjetan I u Bjelovaru I Bjelovarsko-bilogorskoj županiji.