Rade li povjerenstva svoj posao?

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: siječanj 9, 2017 |

Ako se jedna od najjednostavnijih odluka Gradskog vijeća, kao što je dodjela upravljanja komunalnim poslovima upravljanja i održavanja javne rasvjete u Splitu zakomplicira i natječaj se dovede u pitanje, što se onda događa sa dodjeljivanjem koncesije, kada su puno veće vrijednosti u pitanju?

 

Od ožujka 2013. godine donešena je odluka kako će za upravljanje i održavanje javne rasvjete biti zadužena tvrtka koja je na natječaju imala najviše bodova i dala najbolju ponudu, međutim gradski vijećnik Jakov Prkić je otkrio nepravilnosti koje su nastale nakon što se jedan od kandidata na natječaju se žalio i Upravni sud je donio presudu u kojoj je Gradu naložio ponovno provođenje postupka.No, Grad je to učinio na svoj način.

 

Grad je oformio novo Povjerenstvo koje je ponovno ocjenjivalo ponude pristigle 2013. godine. Kako je prema odluci suda rečeno da bodovi nisu dobro izračunati, očekivalo se od povjerenstva da ponovi postupak, no to se nije nždogodio, kazao je Prkić i nastavio. Osim toga, ta banka koja je dala jamstvo, više ne postoji te se kao takva ponuda te tvrke uopće ne može razmatrati. Zašto se kaznena prijava protiv ovog Povjerenstva nije podnijela  kazao je Jakov Prkić. Nakon negodovanja na rad Povjerenstva i gradonačelnik se složio kako se ovaj problem treba bolje razmotriti i riješiti po zakonu.