Puknuće cjevovoda sanirano, građani i dalje ogorčeni

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: kolovoz 11, 2017 |

Radovi u ulici Rebar izazvali su prave probleme građanima, ali i bolnicama Srebrnjak,Vuk Vrhovac i Merkur koji su privremeno ostali bez vode. Puknuće cjevovoda sanirano je nakon desetak sati, u što se uvjerio i prvi čovjek grada tijekom provjere trenutne situacije.

 

“Dogodilo se to što se dogodilo, puknuće cjevovoda je trebalo biti sinoć sanirano. Poslovođa koji je odlučio da se saniranje štete radi ujutro, a ne navečer, snosit će posljedice. Vidite da ljudi vrijedno rade, sve tri bolnice opskrbljene su s vodom. Isprika sugrađanima kojima je voda ušla u garaže. Nadoknadit ćemo štetu ljudima i izvući pouku iz ovoga”, istaknuo je Milan Bandić, gradonačelnik Zagreba. No pouku su građani skupo platili. Iako je šteta sanirana, stanovnici ulice Rebar noć su proveli radno.Kako ističu, nadležne službe obaviještene su čim je vodovodni cjevovod puknuo, no reakcija je stigla prekasno.”Nazvala sam dispečera za hitne intervencije koji mi je poklopio slušalicu. Ne znam, možda sam ga u pola dva ujutro probudila. No ako su to hitne intervencije, pretpostavljam da se podrazumijeva da će ekipa stići na teren ubrzo. Da se to dogodilo, možda bi se cijela situacija spriječila. No, njima je radno vrijeme od osam. Pa koga mi u ovom gradu plaćamo? Noćas su tu kubici vode tekli, tu je bio vodoskok poput fontana”, ističe Suzana, stanovnica ulice Rebar. Bolje liječiti nego spriječiti – čini se kako su odgovorni krivo protumačili narodnu izreku, no svi se nadaju kako će na greškama ipak sljedeći put nešto naučiti.