Psihologija u poduzetništvu

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: studeni 14, 2017 |

Može li stres biti saveznik u poduzeništvu? Kako koristiti digitalne medije i društvene mreže u privlačenju poslovnih partnera? Kako odabrati pravog zaposlenika? Samo su neka od pitanja na koja su dalmatiski poduzetnici dobili odgovore tijekom seminara kojeg je u suradnji sa splitskim Društvom psihologa upriličila Hrvatska udruga poslodavaca.

 

Jednodnevna konferencija u suradnji Društva psihologa u Splitu i  splitske podružnice Hrvatske udruge poslodavaca na temu „Psihologija u poduzetništvu“ prva je suradnja ovakvog tipa na ovom području.Na konferenciji se raspravljalo o nekoliko tema vrlo zanimljivih poduzetnicima. Teme rasprave obuhvaćale su  područje marketinga , odabira  te razvoja zaposlenika, a prezentirali su ih i o njima raspravljali psiholozi zaposleni u konzultantskim tvrtkama te odjelima ljudskih resursa.Teme su odabrane  na osnovu suvremenih poslovnih trendova te vlastitog iskustva u radu s korporacijama.  Kao jedna od najistaknutijih  tema u svijetu poduzetništva, ali i u današnjem načinu života općenito, označen je stres. Cilj je stres učiniti svojim saveznikom a ne da on bude opasnost u radu i razvoju kako zaposlenika tako i tvrtke.

 

Funkcija psihologa u tvrtkama je savjetodavna i u odnosu na menadžment i u odnosu na zaposlenike. Psiholog je spona između zaposlenika i menadžmenta i upravo on nerijetko prvi doznaje informacije o potrebama zaposlenika, stupnju njihova zadovoljstva ili nezadovoljstva, organizacijskoj klimi i slično, te su stoga psiholozi vrlo važan kotačić u uspješnom radu velikih tvrtki i korporacija.