Prvi zagrebački Sajam zimnice

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: listopad 17, 2015 |

Povodom svjetskog dana hrane u organizaciji Ministarstva poljoprivrede i grada Zagreba na središnjem zagrebačkom trgu započeo je prvi Sajam zimnice. Izložba će trajat će tri dana tijekom kojih će se posjetiteljima predstaviti sedamdeset i sedam izlagača i mladih poljoprivrednika iz svih hrvatskih županija.

 

” Cilj nam je da pokažemo sve ono nabolje što imamo u Hrvatskoj pa smo na jednom smo mjestu sakupili delicije iz enogastronomske ponude. Naši vrijedni proizvođači imaju mogućnost izložiti ali i tržiti, a Zagrepčani mogu biti sigurni kako će naići na zaista vrhunske proizvode”, naveo je ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina.

 

Razvoj svijesti o važnosti kupovanja domaćih proizvoda čime se potiče domaća proizvodnja i cjelokupni gospodarski razvoj od izrazite je važnosti. Učinkovita i intenzivna suradnja grada Zagreba i državnih institucija ključna je kako bi projekti poput “Sajma zimnice” potaknuli građane na optimizam i težnju k izvrsnosti, a osim promocije gastronomske ponude sajam ima i značajnu turističku važnost jer će ga tijekom cijelog njegovog trajanja posjetiti brojni domaći i strani turisti kojih je u hrvatskoj metropoli sve više.