Prvi ugovor s investitorom

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: svibanj 12, 2015 |

Nakon što je i sisačko Gradsko vijeće prihvatilo ponude triju tvrtki za osnivanje prava građenja na području Južne industrijske zone, potpisan je i prvi ugovor.

 

Podsjetimo, za gradnju novih tvornica i otvorenje dvjestotinjak radnih mjesta interes su iskazali samoborska tvrtka Div, tvrtka EPI Consulting iz Zagreba te talijanska tvrtka Mittelenergy.

 

Prvi od tri ugovora za osnivanje prava građenja na području Južne industrijske zone u Sisku potpisala je tvrtka EPI Consulting. Na 25.600 četvornih metara žele izgraditi bioplinsku energanu jakosti 0,3 MW. Bioplinska energana u Sisku jedna je od desetak sličnih koje EPI Consulting planira graditi diljem Hrvatske.

 

Kristina Ikić Baniček, gradonačelnica Siska istakla je: “Ono što je najvažnije za grad Sisak je da će se na ovaj način u skladu sa zakonom i na za okoliš prihvatljiv način riješiti pitanje biootpada.” Investicija je vrijedna 2 milijuna eura, a pravo građenja daje se na rok od 30 godina.