Prvi maj u Zaboku

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: svibanj 2, 2017 |

Grad Zabok je u suradnji s Udrugom dragovoljaca i veterana domovinskog rata iz zabočkog ogranka organizirao proslavu 1. maja te obilježavanje početka akcije Bljesak. Također su organizirani i sportski susreti na kojima se okupio veliki broj veterana iz više udruga s područja Krapinsko-zagorske županije a bili su i gosti iz Slavonije. 

 

Ovakva druženja branitelja su prilika da se ratni drugovi sretnu i razmjene iskustva mirnodopskog života ali ona nose i određenu poruku da veterani nisu samo oni koji traže već i daju.

 

Vojno redarstvena operacija Bljesak se do ove godine nije jedinstveno obilježavala u Krapinsko-zagorskoj županiji. U akciji Bljesak je 7200 pripadnika hrvatskih snaga oslobodilo područje zapadne Slavonije u roku od 32 sata. U Krapinsko-zagorskoj županiji je posebno sjećanje na operaciju Bljesak jer je u njoj izgubio život i Rudolf Perešin. Uz dane koji se organiziraju njemu u čast ove godine se kreće i s izgradnjom njegove spomen kuće u Gornjoj Stubici.