Prvi dan vrtića u Splitu

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: rujan 1, 2017 |

Sva splitska djeca vrtićke dobi uspjela su si osigurati mjesto u gradskim vrtićima, no bez jaslica je ostalo 30-tak najmlađih Splićana. No, kako doznajemo od splitskih gradskih otaca, koji su povodom nove pedagoške godine obišli neke od gradskih vrtića i taj problem bi se mogao riješiti. Najteže se jutros bilo ustati mališanima, onima koju su od danas ponovno nakon ljetnih praznika krenuli u vrtić.

 

Ima i onih kojima je odlazak u vrtić puno jednostavniji iz potpuno praktičnik razloga. No oni koji su se dobro protegnuli i smjelo nabacili svoj ruksak na ramena od Splitskog gradonačelnika dobili su čistu peticu.

 

Ove godine najmanji je broj neupisane djece vrtićkog uzrasta u Splitu. U gradu Splitu ukupno je 4 predškolske ustanove sa 74 objekta.

 

Roditeljima čija su djeca danas prvi puta krenula u vrtić i započeli novo razdoblje u svom životu dobro će doći iskusni savjet.

 

Jedan od pozitivnih primjera kako se spremno dočekuje nova radna godina je onaj dječjeg vrtića Adriana u samom središtu grada. Tamo se preko ljetnih praznika radilo punom parom.

 

A sve to vlastitim sredstvima jer je grad zbog neizglasavanja proračuna u blokadi. No Još nije sve onako kako bi trebalo biti , nedostaja rampa za djecu s poteškočama u kretanju na ulasku u vrtić.

 

U takvom uređenom okruženju lakše se uči i stići novi prijatelji.

 

Gradonačelnik je kazao kako je veći pritisak na dječje vrtiće u istočnim gradskim četvrtima , no proširenjem i uređenjem postoječih ali i otvaranjem novi tvrdi i tome će se problemu stati na karaj.