Prva ekonomska škola u Zagrebu obilježila 135 godina rada

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: ožujak 19, 2018 |

Prva ekonomska škola u Zagrebu proslavila je 135 godina rada. Na svečanoj proslavi jubilarne obljetnice profesori i učenici priredbom su obilježili preko stotinu godina rada i uspjeha ove zagrebačke škole.Prva ekonomska škola s radom je započela davne 1883. godine, na početku je nosila naziv trgovačke škole, a do danas je čak trinaest puta mijenjala svoje ime. Njezini učenici sudjeluju na brojnim natjecanjima učenika srednjih škola na županijskoj i državnoj razini, a na njima postižu iznimno velike rezultate.

 

Profesori i učenici pripremili su poseban program za svečanu proslavu 135. obljetnice kojoj je prisustvovala i zamjenica gradonačelnika, Olivera Majić: “To je škola koja je uvijek pratila suvremene trendove u poučavanju, naročito u području ekonomije, poslovne administracije i trgovine. Grad Zagreb i naš ured za obrazovanje prati rad škole, koji je u konačnici i osnivač škole ali uvijek u partnerskom odnosu s upravom škole i njezinim zaposlenicima koji zajedno s učenicima ostvaruju značajne rezultate.”

 

Profesor Franjo Rep cijeli svoj profesionalni vijek, 41 godinu, posvetio je Prvoj ekonomskoj školi čiji je ravnatelj zadnjih 6 godina. Ponosan što škola postiže rezultate na raznim područjima, ne samo u ekonomiji ističe kako imaju ulogu i male burze s obzirom na to da brojni poduzetnici i trgovačka društva kod njih traže radnike sa znanjem računovodstva: “Prva Ekonomska na natjecanjima iz računovodstva osvaja prva mjesta. Divna je stvar što ja godinama, s posebnim ponosom, odlazim na Ekonomski fakultet gdje škola dobiva priznanje kao škola koja im generacijama daje najbolje studente,a mnogi od njih su ostali tamo i raditi kao uvaženi stručnjaci i ekonomisti.”

 

Prva ekonomska je zagrebačka škola s međunarodnim certifikatom s obzirom na to da je u asocijaciji europskih škola u projektima ACES organizacije dobila srebrenu, zlatnu i dijamantnu plaketu, a učenici su također uključeni i u programe Erasmus+.