Prosvjedom protiv nuklearnog otpada

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: svibanj 20, 2015 |

U sredštu Dvora, u subotu 23.svibnja s početkom u 16 sati, održan će biti veliki prosvjed. Na taj će način ne samo mještani Dvora već i susjednih općina i gradova kao i brojne udruge iz Hrvatske ali i susjedne Bosne i Hercegovine iskazati svoje protivljenje planiranom odlagalištu nuklearnog otpada u vojarni Čerkezovac na Trgovskoj gori.

 

U organzaciji Stožera za zaštitu općine Dvbor od nuklearnog otpada a uz svesrdnu pomoć petrinjskog gradonačelnika, poruka koja će se u subotu poslati iz Dvora bit će jedinstvena i jasna- NE nuklearnom otpadu u Dvoru.

 

Darinko Dumbović, gradonačelnik Petrinje ističe kako su velika sredstva uložena u ekološku poljoprivredu na ovom području a pitanje odlagališta nije samo pitanje sadašnjosti već i budućnosti naše djece te našeg odnosa prema prirodi i svim njenim resursima.

 

Dumbović naglašava i kako nije zanemariv ni siguronosni aspekt, te upućuje poziv svima s područja županije, posebice gradonačelnicima i načelnicima, da se u subotu okupe u Dvoru. Članovi Stožera ali i političari i dalje upozoravaju na neaktivnost tamošnje lokalne vlasti a stav žitelja Dvora jasan je.

 

“Svi mještani iz 64 sela s područja općine, njih 2900, potpisali su peticiju protiv odlagališta.”, kaže Anita Kolarec, iz Stožer protiv nuklearnog otpada. Protivljenje odlagalištu nuklearnog otpada na Trgovskoj gori sa 2800 potpisa na peticiji iskazali su i Petrinjci.