Proslava Dana Općine Okrug na Čiovu

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: studeni 8, 2016 |

Blagdan je sv. Tudora, nebeskog zaštitnika Općine Okrug na Čiovu gdje je danas bilo posebno svečano. Prigodni program obilježavanja Dana Općine traje već od subote, a Općinsko vijeće je danas održalo i svečanu sjednicu te se prigodnim nagradama zahvalilo zaslužnim mještanima. Velikim pljeskom ispraćeni su dobitnici ovogodišnjih nagrada na svečanoj sjednici održanoj danas povodom Dana Općine Okrug i blagdana Sv.Tudora.

 

Ana Miše, učenica 3.razreda srednje škole, članica Ženskog košarkaškog kluba Split dobitnica je godišnje nagrade Općinskog vijeća u području sporta, za njegovo promicanje. Među priznanjima Općinskog načelnika za zalaganje u lokalnoj zajednici, ove godine su prepoznati Vjekoslava Miše i Karlo Radić, dok je zahvalnicu dobilo i trgovačko društvo za prikupljanje otpada i odvoz smeća u sezoni, čiji je direktor Damir Kuzmanić zahvalio u ime svih dobitnika. Predsjednik Općinskog vijeća Ivica Radić, otvorio je svečanu sjednicu pozdravivši sve okupljene a svom imenjaku i prezimenjaku načelniku Ivici Radiću je prepustio da predstavi najznačajnije odluke koje je vijeće usvojilo u prethodnih godinu dana. Načelnik Radić je ukazao na temeljne smjernice perspektivnog razvoja turističkog mjesta, ugrađene u Strategiju razvoja do 2020. Na vrtić će Okručanke i Okručani morati još neko vrijeme sačekati dok se ne razriješi imovinsko-pravna zavrzlama.

 

Projektna dokumentacija se trenutno nalazi u DUUDI-ju. Svečano obilježavanje blagdana i Dana Općine nastavlja se i sutra procesijom i koncelebriranom Svetom misom u Župnoj crkvi Uzvišenja Sv. Križa, od 10 sati.