“Promet” o kršenju prometnih propisa

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: veljača 2, 2016 |

Najveći broj nesreća u kojima stradaju pješaci, putnici ili vozači događa se upravo u blizini i na autobusnim stanicama. Tvrde to u Radničkom vijeću poduzeća za javni gradski prijevoz putnika Promet. Stoga vijeće želi upozoriti javnost na neprihvatljivost masovnog nepoštivanja prometnih propisa koje ugrožava sigurnost gotovo svih sudionika u prometu, tražeći pomoć od policije i Grada u rješavanju ovog problema.

 

Nepropisno zaustavljeni ili parkirani automobili na autobusnim stanicama Splita, zasmetaju Prometovim autobusima u prosjeku oko 6 tisuća puta svakog dana, drugim riječima svakih 10 sekundi vozilo u prekršaju ugrožava sigurnost putnika vozača i pješaka.Podaci prometne policije o 188 kažnjenih za nepropisno zaustavljena i parkirana vozila na autobusnim stanicama u cijeloj 2015. godini, govore o nedovoljnom broju kažnjavanja prekršitelja prometnih propisa, mišljenja su vijeću.

 

Također upozoravaju i na druge autobusne prijevoznike, kao i na pojedine autoškole o zabrani korištenja gradskih autobusnih stanica. Kazuju kako su još u listopadu prošle godine od gradonačelnika Baldasara zatražili žuran sastanak , no u Banovini nisu naišli na interes za rješavanje ovog problema.