Projekt novog vrtića u Lipovljanima

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: lipanj 24, 2016 |

Projekt koji će Općina Lipovljani svakako aplicirati na natječaj Ruralnog razvoja i mjeru 7.4 je projekt izgradnje novog dječjeg vrtića u Lipovljanima, čija se vrijednost procjenjuje u visini jednog cjelogodišnjeg proračuna Općine Lipovljani. Naime, Lipovljanima što prije trebaju dodatni prostori za vrtić, jer sadašnji nikako nisu dostatni za svu djecu koja su prijavljena za boravak u vrtiću, što su pokazali i ovogodišnji upisi.

 

S obzirom da se vrijednost tog projekta procjenjuje na iznos od oko 7 milijuna kuna, koliko otprilike iznosi cijeli redovni godišnji proračun Lipovljana, jasno je da će se novac za financiranje tog projekta tražiti sa strane. Načelnik Lipovljana, Mario Ribar ističe kako je potencijalni izvor financiranja novog vrtića u Lipovljanima podmjera 7.4 Ruralnog razvoja, te da se čeka Pravilnik o financiranju svih projekata iz te mjere. Vijećnika Željka Zorića, zanimala je upravo ta velika lipovljanska investicija, točnije je li za nju gotova dokumentacija, te kada će početi radovi.

 

Načelnik Ribar odgovorio je kako je dokumentacija za novi vrtić gotova, te je dodao da su radovi na neki način počeli, i to stoga da ne propadne građevinska dozvola, jer bi tada ponovno za nju trebalo izdvojiti oko 150 tisuća kuna. Općina Lipovljani svakako će projekt novog vrtića aplicirati u ovoj godini, i to čim se raspiše natječaj. Ukoliko projekt dobije ugovor, objektivno nakon izvršenja javnog natječaja realizacija može započeti 2017.godine.