Projekt Hrvatska stvara

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: svibanj 16, 2018 |

Uputiti se u avanturu istraživanja i stvaranja te od ideje doći do konačnog proizvoda, primjenjujući vlastita znanja i vještine, osjećaj je koji je nemjerljiv sa svim peticama u školi. To je osjećaj koji govori „ja mogu”. Kako bi što više mladih u Hrvatskoj doživjelo taj osjećaj, pokrenut je projekt pod nazivom Hrvatska stvara koji je prezentiran u Osnovnoj školi Ksavera Šandora Gjalskog u Zaboku nakon što je Grad Zabok inicirao prijavu te škole kao predstavnika Krapinsko-zagorske županije u projektu. 

 

Kroz ovaj projekt učenici se uče timskom radu, problemskom rješavanju zadataka, učenju na pogreškama ali i kreativnom učenju. Nedostatak kurikuluma za informatiku priječi razvoj informatike u školapa pa se organiziraju razne izvannastavne aktivnosti iz STEM područja kako bi se donekle držao korak s novostima.

 

U Osnovnoj školi Ksavera Šandora Gjalskog su iznimno zadovoljni provedbom ovog projekta kojim će škola dobiti četiri robota koji su hrvatski proizvod jedne zagrebačke tvrtke a koji će doprinijeti boljem shvaćanju i učenju robotike kod učenika.