Projekt dovršenja dvorane u Velikoj Pisanici

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: kolovoz 21, 2015 |

Izgradnja školsko sportske dvorane u Velikoj Pisanici ostat će upamćena kao prvi slučaj u Hrvatskoj da se građevina izgrađena do 1. faze dovršava projektom javno-privatnog partnerstva. Dvorana je to napravljena iznad standarda završena napola 2010. godine i od tada projekt stoji-rečeno je prilikom potpisivanja ugovora o Programskom zadatku za projekt dovršenja dvorane u Velikoj Pisanici.

 

“Ono što smo mi predložili je mogućnost da takav objekt uđe u JPP. Naime, do sada ni jednom se nije dogodilo da je takav objekt ušao u projekt i mi smo rekli da ako ne uđe u projekt da je upitno kako ćemo ga dovršiti.”-rekao je župan Bajs.

 

U prvotnom je planu stajalo kako će dovršenje dvorane stajati gotovo 10 milijuna kuna, no racionalizacijom se došlo do 6.3 milijuna kuna.Projekt javno privatnog partnerstva koji se trenutno provodi u BBŽ najveći je projekt škologradnje u državi.Dodajmo još i to da uz 55% državnog novca, 35% daje Bjelovarsko-bilogorska županija, a 10% lokalna samouprava.