Programom FIESTA do toplog doma i manjih računa

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: ožujak 21, 2017 |

U europski projekt Promicanja inteligentnih energetskih ušteda na području grada Zadra uključeno je 149 kućanstava od predviđenih 160. Ukupna vrijednost projekta iznosi 2.379.827,00 eura od čega je EU sufinanciranje u iznosu od 1.784.870,00 eura odnosno 75 %, a sufinancira se iz programa  CIP Intelligent Energy – Europe.

 

Očekivani rezultati projekta za područje Grada Zadra su: ušteda energije od 279 MWh/god, kumulativna ulaganja u visoko energetski učinkoviti sustav grijanja i hlađenja od 40.000,00 eura te smanjenje emisije stakleničkih plinova. U svim ovim kućanstvima provedena je besplatna analiza doma i energetsko savjetovanje o mogućnostima ušteda energije i smanjenju režijskih računa pri čemu je svako kućanstvo dobilo na poklon promo set za uštedu energije.

 

Osim besplatnih energetskih savjetovanja Projekt obuhvaća cijeli niz aktivnosti s ciljem poticanja kućanstava na učinkovitije korištenje energije kao što su osnivanje energetskog info pulta za građane, lokalne potrošačke grupe, FIESTA nagradnu igru, kao i različite edukativne aktivnosti: radionice za škole, građane i instalatere i trgovce energetski učinkovitih sustava, kućanskih uređaja i izolacijskih materijala.