Program „Konkurentnost turističkog gospodarstva“

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: lipanj 30, 2015 |

Zahvaljujući programu „Konkurentnost turističkog gospodarstva“, Hrvatska će u sljedećoj sezoni biti bogatija za još 165 bazena, čiju će izgradnju i opremanje sufinancirati Ministarstvo turizma.

 

„U skladu s programom Hrvatska 365, čiji je cilj produljenje sezone, Ministarstvo turizma i na ovaj način pomaže privatnim iznajmljivačima da produlje turističku sezonu u svojim objektima. Ako znamo da je razdoblje popunjenosti objekata s bazenom 30% duža, nego onih bez bazena, možemo govoriti da je riječ o vrlo konkretnoj potpori privatnim iznajmljivačima. Vjerujemo da će do 2020 godine biti izgrađeno i više od tisuću bazena, čime će Hrvatska postati konkurentnija i kvalitetnija turistička destinacija “, poručuju iz Ministarstva turizma.

 

Ukupno je do sada ( u 2013. i 2014. godini) sufinancirana izgradnja 238 bazena. U 2013. godini su putem programa “1000 bazena za hrvatski turizam“ dodijeljena sredstva za ukupno 49 bazena. Te godine na natječaj su se mogla javljati samo trgovačka društva (d.o.o.) i obrti.

 

Prošle godine, sufinanciranje izgradnje bazena provodilo se u sklopu paketa mjera, odnosno programa Konkurentnost turističkog gospodarstva te je ukupno odobreno 169 bazena za privatne iznajmljivače i još 20 bazena kroz druge mjere za d.o.o.i obrte. Ove godine kroz ovu mjeru izgradit će se još 165 bazena, za koje je Ministarstvo turizma izdvojilo 6 milijuna i 600 tisuća kuna (40 tisuća po bazenu).

 

Na natječaj je stiglo 268 prijava. Rezultati odluke o dodjeli sredstava za sufinanciranje bazena za privatne iznajmljivače objavljeni su na mrežnim stranicama Ministarstva turizma u rubrici „Potpore i krediti“.